Blåbær tilskudd reduserer blodtrykk og styrker immunforsvaret

23.03.2015


 

Blåbær tilskudd reduserer blodtrykk og styrker immunforsvaret

 

Etter et 6 uker langt, randomisert og placebokontrollert studie, ble det funnet flere positive egenskaper ved inntak av blåbær. Studiet bestod av 25 kvinner og menn i alder 18-50 år. Deltakerne konsumerte et daglig inntak av blåbærpulver (tilsvarende 250 gram bær), eller placebo. Hos de personene med for høyt blodtrykk, oppdaget forskerene at de som inntok tilskudd av blåbær reduserte blodtrykket. I tillegg ble det observerte at de som daglig inntok blåbærtilskudd fikk et sterkere immunforsvar. De naturlige drepercellene (NK-celler) fikk en økning på 4%, sammenlignet med de som fikk placebo.

 

Reduserer tidlig aldring av hjernen

Studiet bekrefter også tidligere funn der forskegruppen utførte studie på topptrente idrettsutøvere, som daglig inntok 250 gram blåbær. Her ble det observerte en forsterkning av immunforsvaret ved en økning av NK-celler og i tillegg en reduksjon i betennelsefaktorer. Tidligere har det også blitt oppdaget at blåbær kan redusere riskoen for tidlig aldring av hjernen. Det antas at flere av de positive egenskapene til blåbær ligger i flavonodiene, som er stoffene som gir blomster, frukt og bær farge.

Få 30 dager gratis blåbær ekstrakt her

 

Kilde:

"Six weeks daily ingestion of whole blueberry powder increases natural killer cell counts and reduces arterial stiffness in sedentary males and females"McAnulty et al., Nutritional Research in press. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25150116