Dvergpalme ekstrakt er effektiv mot prostata problemer

16.03.2015


  Dvergpalme ekstrakt er effektiv mot prostata problemer


Dvergpalme ekstrakt har tradisjonelt blitt brukt til behandlig mot ulike former for urinveisplager, men først og fremst et naturmiddel som benyttes mot plager i forbindelse med forstørret prostate. Dvergpalme ekstrakten brukes av millioner av men over hele verden i den forbindelse av å forbredre tilstanden, samt forebygge forstørring av prostate.

 

Prostata er en kjertel som ligger i underkant av blæren og omslutter urinrøret. Selve kjertelen er på størrelse med en valnøt og er full av nerver som har i oppgave å produsere en klar væske som blander seg med sædcellene. Omdanning av testosteron til dihydrotestosteron gjør at prostatakjertelen ofte vokser da man blir eldere. Dette fører til at urinstrålen blir slappere, de siste dråpene havner ofte i buksa, og toalettbesøkene blir hyppigere (også om natten). Impotens og svie ved vannlating er andre plager man kan oppleve med en voksende prostata.

 

 

 

Det er blitt utført flere studier på menn med forstørret prostate der man har sammenlignet effekten av dverg palme med placebo (narretabletter). Disse har vist at dvergpalme kan ha en betydelig effect mot forstørret prostate.

 

En av undersøkelsene some er blitt gjort hadde som formål å undersøke om bruk av dvergpalm ekstrakt vil forbredre tilstanden til med godartet prostatahyperplasi. Resultatet viste gunistige resultater av effekten på urinmengde og andre symptomer sammenlignet med placebo hos men med lavere urinveisproblemer.

 

Prøv 30 dager med gratis forbruk av ProstaMed og ta hånd om problemet før problemet tar hånd om deg. 

 

Kilde:

Gerber, GS. Saw palmetto for the treatment of men with lower urinary tract symptoms. Journal of Urology. 2000; 163(5): 1408-1412. http://www.jurology.com/article/S0022-5347(05)67631-8/abstract